EXTERIOR-113 EXTERIOR-114 EXTERIOR-101 EXTERIOR-116 POOL SUITE-103

Βιοκλιματικός Σχεδιασμός

Web check in

Βιοκλιματικός Σχεδιασμός

Το συγκρότημα Coocono Villas διαθέτει βιοκλιματικό σχεδιασμό – αρχιτεκτονική σε εσωτερικούς, εξωτερικούς αλλά και υπαίθριους χώρους. Μέσω αυτού, επιδιώκεται η εξασφάλιση συνθηκών θερμικής και οπτικής άνεσης, με την – όσο το δυνατόν- εκτεταμένη χρήση παθητικών συστημάτων θέρμανσης – ψύξης & φωτισμού. Για την επίτευξη αυτού του σκοπού αξιοποιείται στο μέγιστο βαθμό η ηλιακή ενέργεια, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το τοπικό κλίμα και ιδιαιτέρως το μικροκλίμα της περιοχής. Επίσης έχει πραγματοποιηθεί προσεκτική επιλογή όλων των υλικών δόμησης και έχουν αυτά κατανεμηθεί με βάση τις ιδιότητές τους , την χρησιμότητά τους, την φυσικότητά τους, καθώς επίσης και την φιλικότητα τους προς το περιβάλλον .

Το Coocono Villas σεβόμενο τις αρχές της οικολογίας και της βιωσιμότητας, θέτει σε πρώτη προτεραιότητα την προστασία του περιβάλλοντος και την ορθολογική χρήση των φυσικών πόρων.

Ειδικότερα:

1) Η ακριβής ανατολική θέση – κατεύθυνση του χώρου, δίνει την δυνατότητα να «αποταμιεύει» «φρέσκο» ήλιο και ηλιακή ενέργεια, πλημμυρίζοντας το χώρο με φωτεινή και θερμική ενέργεια. Η θερμική αυτή ενέργεια, “εγκλωβίζεται” στο εσωτερικό των χώρων του συγκροτήματος, ανάλογα με την εποχή και διατηρείται για ολόκληρη την υπόλοιπη ημέρα λόγω του “κελύφους”, που έχει επενδυθεί σε όλους τους εξωτερικούς τοίχους του.

Η μεγαλύτερη όψη του κτιρίου ειναι προσανατολισμένη προς τον νότο με απόκλιση έως 30 μοίρες ανατολικά.  Η βορειοδυτική πλευρά του “χαϊδεύεται” απο τον βόρειο κυκλαδίτικο άνεμο, το “μελτέμι”,  ο οποίος διατηρεί μια θερμική ισορροπία στο εσωτερικό αλλά και στο εξωτερικό των χώρων του.

2) Η εμφανής χρήση φυσικού ξύλου:

Στις πέργκολες, οι ξύλινες επιφάνειες τύπου Μεράντι, είναι τοποθετημένες σε τέτοια απόσταση ώστε να επιτυγχάνεται σωστή σκίαση, φυσικός αερισμός, διακριτική φωτεινότητα αλλά και υψηλή αισθητική.

Στο ξύλινο deck της πισίνας και το εξωτερικό ντους έχει χρησιμοποιηθεί ξύλο Doussié, προσφέροντας άριστη αισθητική, φιλικότητα ως προς τη χρήση και εναρμόνηση με το υπόλοιπο τοπίο – περιβάλλον.

3) Η χρήση “ταπετσαρίας” από φυσικά υλικά, στους περισσότερους εσωτερικούς χώρους, γεννά μία ηρεμία στο χώρο και συνδυάζει την υψηλή αισθητική με τη διατήρηση ηχοπροστασίας και θερμοπροστασίας.

4) Οι εξωτερικοί τοίχοι του κτιρίου έχουν επενδυθεί με “κέλυφος”. Επίσης, η χρήση πιστοποιημένων θερμοηχομονωτικών εξωτερικών κουφωμάτων, μεγάλων ανοιγμάτων, συμβάλουν στην εξασφάλιση της φυσικής καθημερινής φωτεινής και θερμικής ενέργειας .

5) Η αρχιτεκτονική δομή του κτιρίου διαθέτει το καταλληλότερο σχήμα για κατοικία με επιμήκυνση κατά άξονα από ανατολή ως τη δύση. Διαθέτει μεγάλα ανοίγματα προς το νότο και μικρότερα ανοίγματα ως προς το βορά.

6) Χρησιμοποιούνται παθητικά συστήματα θέρμανσης, τα οποία λειτουργούν χωρίς μηχανολογικά εξαρτήματα ή πρόσθετη παροχή ενέργειας, αλλά με φυσικό τρόπο θερμαίνουν και δροσίζουν το κτίριο.

Αυτά είναι: ηλιακά συστήματα θέρμανσης, συστήματα και τεχνικές φυσικού αερισμού – δροσισμού, τεχνικές φυσικού φωτισμού, διαμπερής αερισμός του κτιρίου, ξύλινα σκίαστρα.

Με την  παραπάνω χρήση των συστημάτων, εξασφαλίζεται η περιορισμένη χρήση μονάδων συμβατικής θέρμανσης  και των κλιματιστικών μονάδων.

Συμπερασματικά

Στο Coocono Villas εξασφαλίζεται φυσικός ηλιασμός κατά τους χειμερινούς μήνες, προστασία απο τους δυνατούς ανέμους, χωρίς μεγάλη σχετική απώλεια της θέας που έχει το κτίριο, ελαχιστοποίηση των απωλειών θερμότητας, προστασίας απο τον ήλιο του καλοκαιριού, εκμετάλλευση των δροσερών ανέμων το καλοκαίρι, καθώς και απομάκρυνση της πλεονάζουσας θερμότητας τους καλοκαιρινούς μήνες.

Παρέχονται δηλαδή, οι κατάλληλες συνθήκες, έτσι ώστε οι διαμένοντες να απολαμβάνουν έναν ήπιο – γλυκό χειμώνα, αλλά ταυτόχρονα κι ένα δροσερό καλοκαίρι, σεβόμενοι πάντα το φυσικό περιβάλλον και εκμεταλλευόμενοι τις φυσικές πηγές ενέργειας.

 • Βιοκλιματικό κτίριο με παράθυρα εξοικονόμησης ενέργειας
 • Ενεργειακά αποδοτικός εξοπλισμός
 • Οικιακές συσκευές Miele
 • Φιλικός προς το περιβάλλον φωτισμός LED σε όλο το συγκρότημα
 • Οικολογικά κλινοσκεπάσματα και στρώματα από την Cocomat
 • Ενεργειακά αποδοτικός κλιματισμός
 • Τοπικά φυτά στον κήπο (πικροδάφνη, λεβάντα, δάφνη)
 • Χρήση τοπικού μαρμάρου από την Τήνο που μας προμήθευσαν οι ντόπιοι τεχνίτες
 • Χρήση μπρούντζου και μετάλλων αντί για πλαστικό όπου είναι δυνατόν
 • Φυσικά χαλιά από Sisal
 • Διακόσμηση και έπιπλα από φυσικά υλικά
 • Φυσικά προϊόντα περιποίησης με βάση το ελαιόλαδο Zealots of Nature
COOCONO L(®)OYALTY CLUB BOOK NOW & SAVE